jay, suddenly, each, time, get, email, notification, about, new, post, this, topic, when, click, the, error, message, stating, that, quot, link, address, does, not, correspond, shown, you, want, proceed, what, all, edit, now, getting, notifications,     jay suddenly each time i get an email notification about a new post on this topic when i click on the notification i get an error message stating that quot link address does not correspond to address shown in the email do you want to proceed quot what is this

Register    Login    Search    FAQ     Articles & downloads     Donate

Board index » Forum Rules, Information and feedback » Feedback Forum




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 
Author Message
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 1:46 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Fri Nov 30, 2012 12:47 am
Posts: 1635
Location: North Central Arkansas
Jay, suddenly each time I get an email notification about a new post on this topic, when I click on the notification I get an error message stating that "Link address does not correspond to address shown in the email. Do you want to proceed?"

What is this all about?

EDIT: I am now getting this error message on all notifications.

_________________
BB
http://barrypatch.net


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 2:45 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
I'll have to wait until I get another notification to check.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 4:27 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Fri Nov 30, 2012 12:47 am
Posts: 1635
Location: North Central Arkansas
OK, I just got one coming here.

_________________
BB
http://barrypatch.net


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 4:48 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
OK, now I see what you mean. The error or alert is in eM Client, not the site. The addresses do not match and I don't know why. I'll have to dig through the notification generator to see if I can see anything.

Code:
Here is the address I got in the notification:
https://computerhaven.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=2219&p=23818&e=23818
Here is the address in the address bar when I got here:
https://computerhaven.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=2219&p=23818#p23818

It seems to be putting in a "&e=" instead of "#p".

I never noticed this as I never use the notification links. I just come here and look at unread posts.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 6:17 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
I just looked at the notification email code and don't see anything wrong. Let's just monitor this for a few days and see if it is a temporary issue. BB, I assume that the notifications worked until recently?

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 6:41 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Fri Nov 30, 2012 12:47 am
Posts: 1635
Location: North Central Arkansas
Yes, they worked until recently. And I use them often.

_________________
BB
http://barrypatch.net


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 7:00 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
I'll try to remember to use the notifications and keep watch but it is a standard variable that sends the link. I don't understand why the displayed email link and the actual link would be different as it is the same variable. :dunno:

Could someone else try a notification link to see if you have the same alert come up? I just want to rule out it being how eM Client is seeing the email as BB and myself are the only two I know of using this email client. The notification links to view the newest post and to stop watching the topic are the two involved. The email link to view the forum or topic seems fine. Actually I can't remember for sure if I tried the view topic link... I sort of doubt that it is an eM Client issue but want to rule out the possibility.

Actually BB, if you see this soon, please reply. I have shut down eM Client and have the web mail version of the associated account open so I can check.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 7:09 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Fri Nov 30, 2012 12:47 am
Posts: 1635
Location: North Central Arkansas
Jay, I just saw the same error. And you are correct....the error window pops up in eM Client.

_________________
BB
http://barrypatch.net


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 7:26 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
OK, I get the same result minus the warning in the web mail version of my account. I've tried both versions of the link and both seem valid which is going to make this very hard to track down.

<edit>
I just tried a comparison of the view the topic email link which also throws the alert.
Code:
https://computerhaven.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2225 -> email link
https://computerhaven.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2225 -> address bar result

Both the shown email link and the address bar result after using the link are the same. I would still like to see what another member sees in another email client.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 8:46 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1917
Location: New Jersey
testing for Jay

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 8:51 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
sboots wrote:
testing for Jay

Does that mean that you will test on the next notification or you already did? If you already did what was the result?

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 8:53 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1917
Location: New Jersey
I subscribed and was awaiting a notification. Just got it. I'll be back with an update.

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 8:58 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1917
Location: New Jersey
Code:
Hello sboots,

You are receiving this notification because you are watching the topic "Email notifications not working." at "Computer Haven". This topic has received a reply by jaylach since your last visit. No more notifications will be sent until you visit the topic.

If you want to view the newest post made since your last visit, click the following link:
https://computerhaven.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2225&p=23829&e=23829

If you want to view the topic, click the following link:
https://computerhaven.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2225

If you want to view the forum, click the following link:
https://computerhaven.com/forum/viewforum.php?f=29


Newest post link brings me here:
viewtopic.php?f=29&t=2225&p=23829#p23829
Note the slight variation on the landing. This is from Outlook (Office 365) to Edge on Windows 10.

View the topic link brings me here:
viewtopic.php?f=29&t=2225

EDIT -- no error presented by Outlook, by the way.

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 9:09 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
Steve, since you got no error or warning in Outlook I sort of have to suspect that this is eM Client specific. If I remember right there was a very recent update to eM Client. Could possibly be an update flaw.

If the above is the case I'm sure they will correct. As is, all notification links actually DO work through eM Client; you just have to say 'yes' on the warning to actually then go to the link. I just don't see where there is anything that I can do on the site...

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 9:11 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1917
Location: New Jersey
No warnings at all. Links just worked normally.

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 9:13 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
sboots wrote:
No warnings at all. Links just worked normally.

Ya, sorry, I went back and saw your edit about no errors. Mayhaps you made the edit while I was typing. ;)

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 9:16 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
Oh, and I also get no errors or alerts if I access a notification through my hostings' web based email, only through eM Client.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 9:59 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Fri Nov 30, 2012 12:47 am
Posts: 1635
Location: North Central Arkansas
Jay, you may be right about the recent eM Client update. Me thinks that's about the time I started seeing the error. But if I ignore the warning and click 'yes', it takes me to CH as if nothing happened. So I can live with this for now.

_________________
BB
http://barrypatch.net


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Oct 13, 2019 10:12 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
I hope that this all straightens out as I want everything to work properly with everything. There is just not anything that I can see that I can do.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Oct 14, 2019 3:22 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Apr 05, 2012 3:25 pm
Posts: 1536
Location: Pembrokeshire, South Wales, UK
Well I didn't get any notices today to test so went into my deleted folder to find the one from yesterday about Win 7 display problems.

Anyway, I didn't get any errors after clicking the links in the email. I use Thunderbird as my mail client and clicking on links it brings up Chrome as the browser as that's set as the default at the moment, even though I'm here via Edge as that's the one I tend to bring up for certain sites.

Even though I get notifications, like Jay I just come here and go straight to unread posts everyday.

_________________
Joan Archer
http://crossstitcher.webs.com
Image


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Oct 14, 2019 3:35 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6766
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
So, four methods tried, eM Client, Outlook, Thunderbird and one of my web mails. Only one has an issue. I can think of only one conclusion...

Even though my conclusion is that it must just be eM Client that does not mean that I have suddenly turned against the thing. I still like it and will continue to use. If anything it is a case of being overly security cautious. For perfectly fine security there is no need to go past the match on domains.

I took a quick look for any "White List Settings" but have yet to find.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 

Board index » Forum Rules, Information and feedback » Feedback Forum


Who is online

Registered users: No registered users

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Similar topics


Jump to:  

cron