Register    Login    Search    Articles & downloads     Who We Are    Donate    Jaylach Free Sites

Board index » Technical Forums » Internet Browsers And Email




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post Posted: Mon Sep 05, 2022 1:54 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 8825
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
No big deal as I just restored a clone backup but Edge went away. I mean it was still there but refused to launch. Did a reset and repair to no avail. Wonder what happened... :dunno:

I use Firefox for normal browsing but use Edge for my streaming services. Actually the Edge start page is all my streams in tabs.

_________________
Image
Free sites from jaylach.com
I NEVER forget... I just remember late.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Sep 05, 2022 3:50 pm 
Offline
welcoming committee
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 11:19 pm
Posts: 206
Location: Capital District, New York
I have had similar things happen.
For me it is usually a sync problem with MS. I have had it as most of my programs listed will not start. I get a white line beneath them and that is the closest to starting I can get. Usually when the drive syncs up it goes away and programs will start normally again.
I know, no real help, just sympathy.

_________________
I hear and I forget.
I see and I remember.
I do and I understand.

William A. Gustafson
I know I have forgotten more than I can ever hope to remember.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Sep 05, 2022 5:29 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 8825
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
BillG wrote:
I have had similar things happen.
For me it is usually a sync problem with MS. I have had it as most of my programs listed will not start. I get a white line beneath them and that is the closest to starting I can get. Usually when the drive syncs up it goes away and programs will start normally again.
I know, no real help, just sympathy.

Mayhaps, but I don't know. :dunno: I also wasn't going to mess with it. That's why I have a clone and images. Honestly I prefer clones over images as they are a LOT faster.

_________________
Image
Free sites from jaylach.com
I NEVER forget... I just remember late.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Sep 05, 2022 6:27 pm 
Offline
welcoming committee
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2012 2:39 am
Posts: 643
Location: Johnstown, NY
https://betanews.com/2022/09/04/if-microsoft-edge-105-wont-launch-heres-what-you-need-to-do/


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Sep 05, 2022 6:59 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 8825
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
Thanks David.

To test I allowed Edge to update and it was again broken. Used the fix you linked and all was well without even needing to restart the system. All I needed was the first registry hack:
Navigate to HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Edge and delete the MetricsReportingEnabled key

The second hack was not needed as:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Edge
did not have the MetricsReportingEnabled key.

_________________
Image
Free sites from jaylach.com
I NEVER forget... I just remember late.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Sep 11, 2022 12:00 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Thu Apr 05, 2012 3:25 pm
Posts: 1901
Location: Pembrokeshire, South Wales, UK
I've had this happen to me, I just put the system into restart and everything was working again OK.

_________________
Joan Archer
http://crossstitcher.webs.com
Image


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

Board index » Technical Forums » Internet Browsers And Email


Who is online

Registered users: No registered users

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Similar topics

Lost a hard drive
Forum: Hardware
Author: jaylach
Replies: 4

Edge built in security
Forum: Security
Author: BillG
Replies: 6

Edge refuses to open Home Page
Forum: Internet Browsers And Email
Author: jaylach
Replies: 7

Microsoft Office 2003
Forum: Programs (Applications)
Author: Allyson
Replies: 4

We've lost a legend.
Forum: COVID 19
Author: Doddie
Replies: 1


Jump to:  

cron