have, four, email, address, that, monitor, and, one, hotmail, account, using, exchange, every, morning, when, get, alert, the, could, not, connect, big, deal, just, close, without, issue, reason, wonder, always, connected, router, set, automatically, re-boot, day, looking, this, would, explain, for, possible, followup, enabled, diagnostics, which, may, end, giving, more, info, than, generic, able, lol, course, wont, know, until, dont, recall, ever, having, outlook, client, now, specific, please, take, your, time, doing, all, kinds, searches, pop, something, comes, mind, hmmm, change, quick, search, seems, indicate, can, other, tree, accounts, are, already,     i have four email address that i monitor and one is a hotmail account using exchange every morning when i get up i have an alert that the hotmail account could not connect to exchange no big deal as i just close the alert and go on without issue the

Register    Login    Search    FAQ     Articles & downloads     Donate

Board index » Technical Forums » Internet Browsers And Email




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post Posted: Mon Jul 01, 2019 5:26 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6426
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
I have four email address that I monitor and one is a Hotmail account using Exchange. Every morning when I get up I have an alert that the Hotmail account could not connect to Exchange. No big deal as I just close the alert and go on without issue.

The reason I wonder if Exchange is always connected is that I have my router set to automatically re-boot every day at 4:30 AM. If Exchange is looking to always be connected this would explain the morning alert.

For a possible followup I just enabled diagnostics for Exchange which may end up giving more info than just the generic not able to connect alert. LOL! Of course I won't know if I get more info until morning. ;)

I don't recall ever having this when using Outlook as my email client. I am now using eM Client so it could be client specific as to the alert.

This is not a big deal so please don't take your time doing all kinds of searches. Just 'POP3' ( :mrgreen: ) in if something comes to mind. :) Hmmm, I wonder if I could just change my Hotmail account to POP3; a quick search seems to indicate that I can. My other tree accounts are already POP3.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Jul 01, 2019 6:50 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1817
Location: New Jersey
Exchange is typically "always" connected. What I find odd is that the message doesn't clear after it reconnects when your router comes back -- unless emClient doesn't retry after a connection failure...

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Jul 01, 2019 7:04 pm 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6426
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
Not that strange that the alert does not automatically go away as it is a report from the operation logs. Later connections are fine as I will get new emails between the failure notice and when I drag my butt out of bed. ;)

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Tue Jul 02, 2019 10:33 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1817
Location: New Jersey
Ah! So it is simply the dialog that needs clearing...

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Tue Jul 02, 2019 11:41 am 
Offline
Resident Geekazoid Administrator
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:09 am
Posts: 6426
Location: The state of confusion; I just use Wyoming for mail.
That is correct Steve. Although, to be honest, the dialog does not even need to be cleared, just the dialog box closed. I just prefer to clear the text.

_________________
Image
Jaylach's Free Sites
I NEVER forget... I just remember late.

ImageImage


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Board index » Technical Forums » Internet Browsers And Email


Who is online

Registered users: No registered users

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Similar topics


Jump to:  

cron