this, going, silly, and, trivial, but, its, been, bugging, for, weeks, cant, seem, get, handle, few, ago, router, died, replaced, the, working, great, made, new, wireless, network, using, same, old, name, windows, then, added, after, make, exactly, what, want, heres, looks, like, simply, rid, that, darn, none, menu, items, here, allow, attachment, connections, jpg, assuming, hiding, somewhere, first, strawberry, oaks, connection, needs, away, where, otherwise, problems, with, all,     this is going to be silly and trivial but it's been bugging for weeks and i can't seem get a handle on this a few weeks ago my router died and i replaced the router is working great but i made a new wireless network using the same old name

Register    Login    Search    FAQ     Articles & downloads     Donate

Board index » Technical Forums » Home Networks




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post Posted: Mon May 28, 2012 3:34 pm 
Offline
welcoming committee
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 1:35 am
Posts: 716
This is going to be silly and trivial but it's been bugging for weeks and I can't seem get a handle on this.

A few weeks ago my router died and I replaced. The router is working great but I made a new wireless network using the same old name. Windows 7 then added a 2 after the name and I can't seem to make exactly what I want to be.

Here's what it looks like. What I want to do is simply get rid of that darn 2. None of the menu items here allow me to do that.
Attachment:
connections.jpg
connections.jpg [ 30.11 KiB | Viewed 5238 times ]


I'm assuming hiding somewhere is the first Strawberry Oaks connection that needs to go away, but where?

Otherwise, no problems with the connection at all. It's all working but it's bugging me...

_________________
Best regards,
Manny Carvalho
MS-MVP since 2002


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon May 28, 2012 3:52 pm 
Offline
Fearless Leader
User avatar

Joined: Wed Mar 21, 2012 5:42 am
Posts: 2823
My desktop doesn't have wireless so I can't poke around to find anything - but have you tried a registry search for Strawberry Oaks 2?

_________________
Patty MacDuffie
Computer Haven Administrator

Live Long and Prosper
Mr. Spock


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon May 28, 2012 10:40 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1847
Location: New Jersey
Can you right click the connection and select rename?
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Rename-a-network-connection

-steve

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu May 31, 2012 10:02 pm 
Offline
welcoming committee
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 1:35 am
Posts: 716
I can rename it Steve but it only changes the top name - the one with wireless in it rather than the second term [called status in the detailed view]which is the one I want to modify.

The problem with searching the registry is that I get too many hits and frankly it's not quite clear what I should change. Things like HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Signatures\Unmanaged\
010103000F0000F0080400000F0000F044660FD89A74DBA38A64D377E3911BEA32C4D9ECE5F190920EF1C8EB98802566 seem likely but then I can't find the corresponding one for the one without the number.

Thanks to both of you for trying but I've already wasted more time on this than it deserves. I can live with it.

Sorry for the delay but I didn't get response notifications.

_________________
Best regards,
Manny Carvalho
MS-MVP since 2002


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu May 31, 2012 10:28 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2012 9:48 pm
Posts: 1847
Location: New Jersey
Ah! Well, I'll keep my eyes open for information on how to do this and let you know if I stumble on anything concrete.
-steve

_________________
stephen boots
Microsoft MVP since 2004
"Life's always an adventure with computers!"


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sat Jun 02, 2012 3:05 pm 
Offline
welcoming committee
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 1:35 am
Posts: 716
Thanks Steve.

I wonder what the heck happened to my notifications

_________________
Best regards,
Manny Carvalho
MS-MVP since 2002


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu Mar 06, 2014 12:17 am 
Offline
welcoming committee

Joined: Thu Apr 26, 2012 5:22 pm
Posts: 495
Did you call the company that provides your wireless?
Sometimes they can be helpful.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu Mar 06, 2014 2:13 am 
Offline
welcoming committee
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2012 1:35 am
Posts: 716
No I did not Nancy. They wouldn't have anything to do with what Windows labels things. I did fix the problem, however, by having my laptop die. It no longer mattered what it did since it became an anchor.

_________________
Best regards,
Manny Carvalho
MS-MVP since 2002


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu Mar 06, 2014 1:41 pm 
Offline
welcoming committee

Joined: Thu Apr 26, 2012 5:22 pm
Posts: 495
No, but they helped me w/router settings on tablet - and efficiently, I might add.

I added _nomap to my tablet SSID to prevent location tracking and on my (new wireless) printer settings, my network choice was "?/" or something like that. Interesting, I thought.

Dying would certainly end that particular problem.
Hope all is well with you, Manny.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

Board index » Technical Forums » Home Networks


Who is online

Registered users: No registered users

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Similar topics


Jump to:  

cron